Директорът по политиките за опазване на околната среда на Apple Лиза

...
Директорът по политиките за опазване на околната среда на Apple Лиза
Коментари Харесай

Apple започва да произвежда еко телефони

Директорът по политиките за запазване на околната среда на Apple Лиза Джаксън възнамерява да употребява въздействието на производителя на iPhone за повече рециклирани материали и възобновима сила.

" Смятаме, че е значимо да използваме ролята си в частния бранш, с цел да предприемем смели дейности във връзка с изменението на климата - да дадем добър образец ", съобщи Джексън, някогашен началник на Агенцията за запазване на околната среда в администрацията на президента на САЩ Барак Обама.

За образец ще бъде потреблението на рециклирани редки метали в новия iPhone 11 - за първи път в смарт телефон.

" Ако създадем това и другите ще могат “, сподели Джаксън и добави:  " Надяваме се, че това ще насърчи другите да работят, с цел да можем да създадем по-бързо разширение на използването на рециклирани материал ".

Apple също употребява рециклиран алуминий за някои от своите модели. Миналата година компанията разгласи, че всички единици на групата ще бъдат напълно захранвани от възобновима сила. Междувременно 44-те снабдители на групата са се заели с сходна политика.

Има и други положителни образци в софтуерната промишленост. Например Гугъл също черпи цялото електричество от възобновими източници. Наскоро Amazon разгласи, че до 2030 година ще трансферира напълно енергийното си ползване към възобновими източници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР